czwartek, 8 maja 2014

Bezmięsny test dzień 2

Połączyłam smaki nieziemsko!
Zupa krem z kalafiora z musztardowymi kuleczkami!













Potrzebujesz:

cały kalafior
bulion warzywny ok. pół litra
4 ząbki czosnku
cytryna
sól

Kalafiora gotujemy w małej ilości wody, tak aby był bardzo miękki. Następnie dodajemy do niego bulion, czosnek i wszystko blendujemy na gładką masę. Na koniec doprawiamy solą i cytryną do smaku.

Na kluseczki potrzebujesz

szklanka maki pszennej
2 łyżeczki musztardy francuskiej
jajko
łyżka oleju

Wszystko ze sobą mieszamy i wyrabiamy "ciasto". Jeśli jest zbyt klejące podsypujemy mąką. Formujemy kształt. Gotujemy w wodzie ok. 3 minut, uważając aby się nie posklejały.

Zupę podałam posypaną tymiankiem. Pycha


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz